Een acaibowl kennen jullie waarschijnlijk wel? Dat is tegenwoordig bijna overal te verkrijgen. Bij elke healthy hotspot staat er wel zo een bowl op de kaart. Zelf maak ik het ook regelmatig gewoon thuis en zo kwam ik ook op het idee om eens wat anders met Acai te maken. Hebben jullie Acai pannenkoeken al eens geprobeerd? Ik had het nog nooit gehad en probeerde het vanochtend uit. Voor mij was het in ieder geval een succes dus ik vond dat ik het recept met jullie moest delen.

acai-pannenkoeken1

Wat heb je nodig? (1 persoon)
70g banaan
1 ei
1 eetlepel acai poeder
1 eetlepel Griekse stijl framboos (Optimel)
1 scoop vanille proteïne
1 theelepel bakpoeder
40g blauwe bessen
75g vijg

Hoe maak je het?
Mix de banaan, vanille proteïne poeder, een ei en de acai poeder door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Je kan dit doen met een blender (zoals ik) of een staafmixer.

Verwarm een koekenpan op hoog vuur en spray deze in met cookingspray (of een olie waarin je normaal bakt). Als de pan goed warm is zet je hem op middelhoog vuur en bak je één voor één de pannenkoekjes. Als er belletjes in het beslag ontstaan kan je de pannenkoek omdraaien. Tip: maak de pannenkoeken niet te groot want dan kan je ze makkelijker draaien. Je kan hiervoor een soeplepel gebruiken om het beslag in de pan te gieten.

Bewaar de gebakken pannenkoeken onder folie op een bord zodat ze warm blijven. Was de vijg en snijd deze in plakjes. Als je alle pannenkoekjes hebt gebakken leg je eerst één van de pannenkoekjes op een bord en daar plakjes vijg bovenop. Vervolgens leg je daar een pannenkoek bovenop en ga je door totdat alle pannenkoeken op zijn. Als laatste garneer je de panenkoeken me blauwe bessen en de kwark.

Voedingswaarden (inclusief toppings):
Calorieën: 390/ Eiwitten: 35/ Koolhydraten:34 / Vetten:11

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail