oooooooooooooh pizza! Ben je ook zo’n Pizza lover?  Dan ken je de Tortizza. het gezondere en caloriearme alternatief van de pizza denk ik wel? Zoals de naam al doet vermoeden is de Tortizza een pizza waarbij een tortilla wrap als pizzabodem wordt gebruikt. Oké het is misschien geen echte pizza maar het het is wel heel erg lekker, en deze pizza kan elke dag! Ook fijn aan de Tortizza zijn de eindeloze variatiemogelijkheden. Beleg de Tortizza met verschillende groenten, tonijn, kip en/of verschillende soorten kaas. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Als basis voor de bodem wordt vaak tomatensaus gebruikt. Dit keer probeerde ik eens iets anders en gebruikte ik avocado als de ‘saus’. Het resultaat pakte goed uit want het is naar mijn mening super lekker. Vooral de avocado die warm uit de oven komt vind ik heerlijk. Probeer het zelf maar eens en laat me weten wat jullie ervan vinden.

tortizza

Wat heb je nodig? (1 persoon)
1 tortilla wrap (meergranen)
55g avocado
60g cherrytomaten
60g gerookte kip
25g champignons
10g mais
10 smeerkaas (Slankie)

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdoe de avocado van haar schil en snijd een halve avocado in stukjes. Leg de stukjes avocado op de tortilla wrap en prak de avocado met een vork. Smeer vervolgens de avocado helemaal uit over de wrap. Maak de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Snijd vervolgens de cherry tomaten doormidden.

Beleg de met avocado besmeerde tortilla wrap met de stukjes gerookte kip, cherrytomaten, plakjes champignons, mais en smeerkaas. Doe de avocado tortizza voor ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Ideaal voor de snelle en makkelijke lunch. Eet je de Tortizza liever als diner? Maak er dan twee!

Voedingswaarden:
Calorieën: 341/ Eiwitten: 21/ Koolhydraten:26 / Vetten:16

 

 

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail