Tweede kerstdag had ik op de valreep nog een heerlijk 6 gangen diner bij BAUT ZUID aan het Stadionplein. Ik vond het erg jammer toen BAUT 31 maart haar deuren aan de Wibautstraat moest sluiten. Ook al wisten we van te voren natuurlijk al dat de locatie een tijdelijk karakter had. Maar gelukkig was daar BAUT Zuid aan het stadionplein. Hoewel ik persoonlijk minder fan was van deze toch ietwat ongezellige locatie vond ik het nieuwe interieur echt geweldig. Ondanks de enorme ruimte en de keuze voor een totaal wit interieur (met hier en daar wat tinten blauw) oogde het niet kill. En ik denk dat iedereen wel bekend is met de mooie tekeningen op de muren en bij de toiletten.

patty sf baut zuid

De locatie aan het Stadionplein was wederom een tijdelijke locatie en op sloot op 1 januari definitief haar deuren. Maar niet getreurd morgen 15 januari opent BAUT een nieuw pop-up restaurant voor in eerste instantie vier maanden. Dit keer aan de ZUIDAS. Ik wist dat ze ergens half januari open zouden gaan en zat me er dus stiekem al op te verheugen. Als je bij BAUT eet weet je namelijk gewoon dat het altijd goed is. Zo waren de amuse (oester) en het kaasplankje echt to die for.

oesters baut

IMG_7108

Ook het hoofdgerecht de eendenborst met rode kool, kastanje aardappelpuree en truffel smaakte meer dan goed. Kijk maar even naar de foto’s, die hebben verder denk ik geen toelichting nodig;). Als ik dan toch een minpuntje moet noemen was dat voor mij de gebakken kalfszwezerik omdat ik daar persoonlijk geen fan van ben.

IMG_7105

Ook op de nieuwe locatie houden ze het welbekende BAUT concept. Oftewel tijdelijk pand en een kaart met kleine gerechten om de delen ingedeeld per land. Daar waar het menu bij BAUT Zuid hetzelfde bleef komen er bij deze nieuwe locatie in plaats van verschillende landen nieuwe werelddelen op de kaart. Van exotische Zuid-Amerikaanse gerechten en aan kruidige gerechten uit Azië tot aan verfijnde gerechten uit Europa. Daarnaast blijven er ook nog een aantal oude klassiekers op de kaart staan. Ik zeg: win-win! Ik ben nu al nieuwsgierig naar de gerechten en kan niet wachten om ze uit te proberen.

Op de nieuwe locatie gaan je uiteraard weer een gaaf interieur verwachten. Op de ZUIDAS gaan ze back to heir roots en daar voorbij;) Het thema is namelijk all black. Ook hebben ze mij verteld dat ze bij de ZUIDAS zich ook meer willen richten op de borrel. Hallo vrijdagmiddagborrel. Komt dat even goed uit, zo direct door vanuit kantoor.

gin tonic baut

Als je wil kan je die borrel morgen gelijk uitproberen op de openingsavond. Vanaf 16.00 uur ben je welkom en reserveren is niet nodig. Mocht je ook willen eten, dan zou ik wel even reserveren.

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail