Dat ik van pittig eten houd is jullie waarschijnlijk, na het zien van onze Instagram en/of Facebook posten, inmiddels wel duidelijk. Zodra het maar even kan gooi ik graai een halve pot sambal of een paar pepers door mijn gerecht. Dat de Thaise keuken een keuken is die ik erg kan waarderen heeft dan ook geen verdere uitleg nodig. Toch worden mijn eigen Thaise gerechten altijd net iets minder lekker dan bij de echte Thai. Ondanks mijn liefde voor de deze keuken ga ik eigenlijk niet vaak uiteten bij de Thai.

IMG_8216

Maar gelukkig is er Boi Boi, een Thaise hotspot waar je, in tegenstelling tot veel ietwat ongezellig ogende Thaise restaurants, prima kunt blijven eten. De creatieve raamschilderingen, tafelnummers met krijt op de stoelen, zwart/witte vloer en de hoge tafels zorgen voor een coole hippe uitstraling. Bij binnenkomst kijk je meteen in de keuken en wordt je gelijk begroet door de super vriendelijke bediening. Het restaurant zit in Amsterdam Oost en haalt alle ingrediënten op de naast gelegen Dappermarkt.

FullSizeRender (5)

Er worden zoveel mogelijk verse authentieke gerechten gekookt, elk met hun eigen twist. Op het menu staan verschillende curry’s, geserveerd met rijst en kip, biefstuk of garnalen. Ook staan er voldoende vegetarische opties en Pad Thai’s op de kaart. Geen idee wat je moet nemen? Geen probleem! De bediening geeft je tekst en uitleg en helpt je graag bij je keuze.

boi boi hapjes

Het was voor mij de tweede keer dat ik hier at en vond de smaken vorige keer al zo goed dat ik wel terug moest komen. Er staat zoveel lekkers op de kaart dat ik dit keer besloot om als voorgerecht te gaan voor de Boi Boi mix. Een combinatie van kleine hapjes waaronder viskoekjes, gefrituurde vegetarische loempia’s, garnalen, monkey balls en kippendijen met pindasaus. Prima start!

Als hoofdgerecht ging ik voor de groene curry met biefstuk. Hoewel dit de pittigste curry is vond ik het qua pittigheid meevallen. De smaak was wel erg goed! Ik voegde zelf nog wat peper toe om het helemaal af te maken.

 boi boi hoofd

Zomers is het hier ook erg leuk om op het terras te zitten zoals ik afgelopen zomer deed. Helaas zal het weer dat voorlopig niet toelaten. Toch kan ik je, als net zoals ik van de Thaise keuken houd, dit restaurant zeker aanraden. Het is de ideale spot voor als je gewoon even wat wil eten. Ze zijn dagelijks geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur, je kan er dus ook terecht voor de lunch. Zit je liever binnen op de bank met dit weer (kan ik goed begrijpen)? Dan kun je de gerechten ook online bestellen of afhalen.
No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail