Ik ben helemaal in de chocolade mood deze maand. Hebben meer mensen hier last van? Daarnaast kan ik van pannenkoeken überhaupt nooit genoeg krijgen. Zeg nou eerlijk: dit is toch een feestje? Zo zou ik iedere dag wel willen beginnen. Deze eiwitrijke chocolade pannenkoekjes met passievrucht zijn echt een aanrader. Ideaal ontbijt voor in het weekend als je lekker de tijd hebt of als je indruk wilt maken natuurlijk.

chocolade pannenkoekjes

Wat heb je nodig? (1 persoon)
25g vanille proteïne
2 theelepels rauwe cacao
1 banaan
1 ei
60g mango
1 theelepel bakpoeder
1 passievrucht

voor de saus:
1 theelepel rauwe cacao
water

Garnering:
1 theelepel cacao nips
1 theelepel kokossnippers

Hoe maak je het?
Pak een schaalt en breek hierin een ei. Klop het ei goed op en doe vervolgens de banaan erbij. Prak de banaan en meng deze met het opgeklopte ei. Doe vervolgens ook de proteïne poeder, rauwe cacao en de bakpoeder bij het beslag. Mix alles goed door elkaar totdat een glad pannenkoekenbeslag ontstaat. Je kan hiervoor ook een blender of staafmixer gebruiken.

Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Als de pan goed heet is zet je het vuur middelhoog en bak je de pannenkoekjes. Ik gebruik een soeplepel zodat ik steeds precies genoeg beslag heb voor één klein pannenkoekje. Ik bak drie kleine pannenkoekjes tegelijk. Als er belletjes ontstaan kan je het pannenkoekje omdraaien.

Schil de mango en snijd deze in plakjes. Snijd vervolgens ook de passievrucht doormidden. Leg een pannenkoek op een bord en leg daar twee plakjes mango op. Vervolgens leg je een nieuwe pannenkoek daar bovenop. Ga zo door totdat alle pannenkoeken op zijn. Op de bovenste pannenkoek leg je in het midden de passievrucht.

Maak de chocolade saus door de rauwe cacao te mengen met een beetje water. Heb je geen rauwe cacao kan je uiteraard ook gewone chocolade au bain-marie chocolade smelten. Garneer tot slot de pannenkoeken met de cacao nips en kokossnippers.

Voedingswaarden:
Calorieën: 394/ Eiwitten: 32/ Koolhydraten:37 / Vetten:12

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail