Als tussendoortje kies ik meestal voor een reep want dat is makkelijk en lekker. Vooral als je vaak buiten de deur bent is het ideaal om altijd een verantwoorde reep in je tas te hebben. Ik ben een persoon die tussen de hoofdmaaltijden in altijd iets moet eten. Op deze manier voorkom ik dus dat ik allerlei ongezonde snacks ga kopen omdat ik honger heb. Ik bestel eigenlijk altijd proteïne repen online tegelijkertijd met mijn andere supplementen bestelling. In eerdere Favorite Friday’s heb ik al eens aangegeven wat mijn favoriete eiwitrepen zijn. Ik besef dat niet iedereen online bestellingen doet of proteïne poeder gebruikt. Daarnaast zijn de ‘gewone’ supermarkten ook goed op weg om ook steeds meer verantwoorde snacks te verkopen. Ik weet nog wel dat er bijna geen ‘gezonde’ reep te verkrijgen was bij de supermarkt en dan is online bestellen wel zo handig. Inmiddels is het aanbod wel iets groter geworden dus heb ik besloten om Favorite Friday #11 volledig te wijden aan mijn favoriete ‘verantwoorde’ repen die je gewoon bij de supermarkt kunt verkrijgen. Ik bespreek de repen hieronder in willekeurige volgorde één voor één.

CLIF Bar

De CLIF Bar en dan met de name de smaak ‘White Chocolate Macadamia Nut’ is echt geweldig. Deze bar is qua smaak absoluut één van mijn favorieten. Geen fan van witte chocolade? Geen paniek ze hebben nog genoeg andere smaken dus er zit vast iets bij dat jij lekker vindt. Voor elke bar geldt dat zoveel mogelijk van de ingrediënten duurzaam en biologisch zijn verkregen. De CLIF Bar is een energiereep die speciaal gemaakt is voor sporters (en avonturiers) om langdurige energie te leveren. Elke bar bestaat uit verschillende soorten koolhydraten in combinatie met vezels en proteïne. Hoewel de bar eigenlijk bedoelt is om sporters langdurige energie te kunnen leveren tijdens bijvoorbeeld een lange fietstocht, eet ik de CLIF Bar ook als ‘gewoon’ tussendoortje. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de reep (vind ik) vrij veel calorieën bevat voor een ‘gewoon’ tussendoortje. Mijn lievelingssmaak de White Chocolate Macadamia Nut bevat 253 calorieën. Proberen dus om de reep niet in één keer op te eten maar geloof me dat is moeilijk.

Roobar

De Roobar was één van de eerste repen die ik een paar jaar geleden kocht toen ik mijn levensstijl om wilde gooien en ‘gezonder’ wilde eten. Je kon deze repen toen nog niet in de supermarkt krijgen en ik moest hiervoor echt naar een biologische winkel. Inmiddels is deze bar dus ook verkrijgbaar in de supermarkt (jeej). Elke reep bestaat slechts uit 4 tot 5 ingrediënten bestaande uit superfoods, gedroogd fruit en noten. De repen zijn ook geschikt voor mensen die vegan en glutenvrij eten. De voedingswaarden per reep verschillen per smaak. De smaak Roobar Cacao Nips die ik heb bevat 116 calorieën waarvan 4,8g vet, 14g koolhydraten en 2,6g eiwitten. Voor mij is dit een prima tussendoortje.

Nakd

Nakd is ook een reep waarvoor ik vroeger naar de biologische winkel ging. De repen zijn vegan, vrij van toegevoegde suikers en gluten. Het voordeel van deze repen vind ik dat ze allemaal laag in calorieën zijn en dat (bijna) elke smaak gewoon erg lekker is. Een super handig tussendoortje om mee te nemen. De ‘Çocoa Delight’ die ik hier heb bevat 135 calorieën. Ondanks dat de reep geen toegevoegde suikers bevat zitten er wel natuurlijke suikers in de reep. De smaak die ik hier heb bevat 15,9g suiker en dat vind ik eigenlijk nog wel best veel. De ‘cocoa delight’ komt uit de glutenvrije repen lijn. Nakd heeft daarnaast ook nog de crunch repen die zich meer richten op sporters. Deze repen bevatten meer proteïne.

Pulsin

De Pulsin reep is verkrijgbaar in veel verschillende smaken en de voedingswaarden verschillen nogal per reep. Let daar dus op wanneer je een smaak kiest. De ‘maple & peanut protein snack’ die ik hier heb bevat al 9g eiwitten per reep maar de ‘vanilla choc chip’ zelfs 12,7g eiwitten per reep. Deze repen zijn dus ideaal voor sporters en ook deze kan je gewoon in de supermarkt kopen. Veel van de repen zijn glutenvrij en vegan maar dit geldt niet voor elke smaak. Dit staat bij elke reep op de verpakking vermeld. Ik heb nu een aantal smaken geprobeerd en vindt ze tot nu toe eigenlijk allemaal lekker.

Stevige havermoutrepen naturel (Bolletje)

Deze reep is gewoon een superhandig en simpel tussendoortje. De reep bevat maar 106 calorieën en kan dus eigenlijk altijd. Makkelijk om mee te nemen en het gat tussen twee andere maaltijden te overbruggen. Deze reep is niet glutenvrij en bevat suiker. Toch vind ik 3.9g suiker per reep echt prima te doen.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail