Deze fluffy eiwit pannenkoekjes zijn super lekker en helemaal herfst-proof. Een ideaal ontbijtje om van het weekend zelf eens uit te proberen! Dit keer heb ik geen blender gebruikt voor het beslag maar alleen het eiwit opgeklopt. Hierdoor blijven de pannenkoekjes lekker luchtig en zijn ze wat dikker van structuur, net zoals de American pancakes. Dit vind ik persoonlijk veel lekkerder. Ook goed om te weten dat deze pannenkoekjes echt zo makkelijk te maken zijn. Ze kunnen gewoon niet mislukken! De in kaneel gebakken warme stukjes appel en rozijnen passen natuurlijk perfect bij dit koude weer en zorgen voor een heerlijke geur in je keuken. Tot slot mocht de pindakaas natuurlijk niet ontbreken als topping (addict). Ben je zelf geen fan van pindakaas? Laat deze dan achterwege en voeg bijvoorbeeld wat honing of kwark toe als topping.

fluffy eiwit pannenkoekjes

Wat heb je nodig? (1 persoon)
28g vanille proteïne
50g banaan
1 ei
113g appel
8g rozijnen
16g pindakaaspoeder
13g walnoten
Kaneel

Hoe maak je het?
Pak een schaaltje en prak hierin de banaan met een vork. Voeg een ei toe en klop het ei op. Doe vervolgens ook de proteïne poeder en de bakpoeder bij het beslag. Mix alles goed door elkaar totdat een egaal beslag ontstaat.

Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Als de pan goed heet is zet je het vuur lager en kan je de pannenkoekjes bakken. Ik gebruik hiervoor een soeplepel zodat ik steeds precies genoeg beslag heb voor één klein pannenkoekje. Als er belletjes ontstaan kan je het pannenkoekje omdraaien.

Snijd ondertussen de appel in stukjes en bestrooi deze met kaneel. Bak de appel samen met de rozijnen in een andere pan totdat de appel warm is geworden. Maak de pindakaaspoeder aan met water totdat de pindakaas ontstaat (of gebruik gewone pindakaas).

Leg een pannenkoekje op een bord en leg daar wat stukjes appel op. Vervolgens leg je een nieuw pannenkoekje daar bovenop. Ga zo door totdat alle pannenkoekjes op zijn. Op het bovenste pannenkoekje doe je in het midden de pindakaas. Garneer het bord verder met de overige stukjes appel, rozijnen en walnoten.

Voedingswaarden:
Calorieën: 484/ Eiwitten: 41/ Koolhydraten:40 / Vetten:17

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail