Het is weer vrijdag dus tijd voor een nieuwe Friday Favorites. Hebben jullie nog een beetje genoten van de laatste zomerdagen? Het lijkt er op dat de zomer nu toch echt aan zijn einde komt helaas, ik wil geen herfst! Het mag van mij altijd zomer blijven. Hebben jullie wel al een beetje zin in de herfst? Het was weer een sportieve week maar ook met veel lekker eten. Kijken jullie mee?

Favoriete hapjes en gezelschap

piknick piknick1

Gisteren ging ik heerlijk picknicken in Utrecht aan het water met Yvonne. Yvonne is vandaag jarig en dat konden we uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ik ging dus naar Utrecht waar zij sinds kort woont (YES) en kon nu ook meteen haar nieuwe huisje bezichtigen. We moesten het gisteren al vieren omdat zij vandaag naar Kopenhagen is vertrokken om mee te doen aan de halve marathon. Het was gisteren gelukkig heerlijk warm dus we konden lekker lang buiten zitten. We hadden wat lekkere en makkelijke hapjes gehaald bij de supermarkt zoals tomaatjes, olijven, toastjes, kaas, stokbrood met pikante hummus (mijn lievelings) en tapenade. Daarnaast hadden we een heerlijke salade met couscous en gegrilde groenten. Deze is gewoon van de AH en echt een aanrader. Wijn erbij en neerstrijken maar. Ik vind picknicken zo gezellig! Jammer dat we dit waarschijnlijk niet meer kunnen doen nu de zomer voorbij is.

Favoriete sportieve moment

ijs weesp

Woensdag was het bloedheet en zo mooi weer dat ik het veel te zonde vond om de hele dag binnen te zitten. Binnen was het trouwens ook bijna niet uit te houden. Ik ben extra vroeg opgestaan om wat dingen af te maken en daarna met mijn moeder op de fiets gestapt. Ik fiets eigenlijk nooit behalve af en toe een kort stukje maar dit werd een behoorlijke fietstocht van in totaal 45 kilometer. Het was echt heerlijk en goed uit te houden op de fiets. We zijn eerst naar Muiden gefietst en hebben daar een drankje gedaan op het terras. Vervolgens zijn we nog doorgefietst naar Weesp waar we bij De Schalkse hebben geluncht. Ik kom eigenlijk nooit in Weesp maar bij dit tentje zit je echt top. Heerlijk terras meteen aan het water. Bij dit mooie weer hoor natuurlijk ijs dus daarna nog een heerlijk ijsje gehaald. Klein detail: toen moesten we nog 22 kilometer terug fietsen.

Favoriete workout borst & schouders

workout-schouders

Na die lange fietstocht vroeg Yoeri nog of ik in de avond mee kwam trainen in de sportschool. Ik twijfelde even omdat ik de hele dag al gefietst had en ik eigenlijk niet zo een fan ben van ’s avonds trainen. Ik ben uiteindelijk toch gegaan. Ik dacht dat het zwaar zou vallen en dat ik moe zou zijn van de hele dag fietsen maar ik had energie voor tien. We hadden een heerlijke borst en schouders training! Het enige nadeel van ’s avonds zo laat trainen is dat ik daarna nooit kan slapen. Hebben jullie dat ook? Ik heb denk ik wel weer tot 02.00 uur wakker gelegen.

Favoriet recept Citroenkwarkcake

eiwitrijke citroenkwarkcake eiwitrijke citroenkwarkcake

Misschien hebben jullie hem al voorbij zien komen maar de citroenkwarkcake was echt het lievelingsrecept van de afgelopen week. Deze cake is super makkelijk te maken en je kan de stukjes invriezen zodat je altijd een gezond tussendoortje hebt. Je kan het recept voor de cake hier vinden.

Favoriet eten buiten de deur Louie Louie

louie-louie

Afgelopen zaterdag ging ik met een vriend spontaan bijkletsen op het terras van Louie Louie. Echt een super gezellige avond gehad. Ik houd zo van spontane avonden, die zijn altijd het leukst. Louie Louie is één van mijn favoriete spots in oost op dit moment. Op de kaart staan allemaal lekkere kleine hapjes die ook perfect zijn voor bij de borrel. Vooral de zoete aardappelfrietjes zijn echt een aanrader. Ik had eigenlijk al gegeten maar als je daar zit kan je het gewoon niet laten om toch wat hapjes te bestellen. Ook fijn is het heerlijk grote terras met heaters. Daar kunnen we voorlopig dus ook met minder weer nog wel terecht.

 

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail