Ben jij ook gevoelig voor mooie ontbijtjes? Probeer dan deze heerlijke mug cake, een gebakje in de meest snelle en makkelijkste vorm. Het ziet er niet alleen leuk uit maar het is ook nog eens lekker. Daarnaast is het super praktisch voor in de ochtend. Dit ontbijt kost je namelijk maar vijf minuten om te bereiden en je kan de mug cake ook meenemen voor onderweg,

Wat heb je nodig? (1 persoon)
1 ei
45g blauwe bessen
18g vanille proteïne
1 banaan
3 eetlepels havermout

85g magere kwark
20g frambozen (diepvries)
7g vanille proteïne

Hoe maak je het?
Pak een schaaltje en klop hierin een ei op. Breek een banaan in kleine stukjes en voeg deze toe aan het schaaltje. Prak de banaan verder met een vork en meng deze goed met het opgeklopte ei. Voeg vervolgens ook de havermout en vanille proteïne toe. Als laatste doe je ook de blauwe bessen erbij en roer je deze door het mengsel heen. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te droog is. Zet de mug cake in de magnetron voor ongeveer vier minuten.

Pak een schaaltje en doe hierin de magere kwark samen met de vanille proteïne. Ontdooi de bevroren frambozen kort in de magnetron (14 seconden). Roer de ontdooide frambozen door de kwark heen zodat de saus roze wordt.

Pak een bord en draai het schaaltje om. Leg vervolgens de saus bovenop de mug cake

Voedingswaarden:
Calorieën: 400/ Eiwitten: 38/ Koolhydraten:38 / Vetten:9

 

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail