De zomer lijkt eindelijk aangebroken te zijn (YES) en dat betekent – althans voor mij – meer salades. Heerlijk als frisse lunch of een licht diner. Een salade kan eigenlijk altijd en ik ben er dan ook gek op! Er staat binnen een mum van tijd een lekkere en voedzame maaltijd op tafel. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos waardoor je toch nog elke dag iets anders kunt eten. Zo kwam ik ook op het recept voor deze gegrilde groenten en gerookte kip salade. Het een super gezonde, goed vullende en eiwitrijke maaltijd die jullie ook echt eens zelf moeten proberen.

gegrilde groenten en gerookte kip salade

Wat heb je nodig? (1 persoon)
70g rucola slamelange
95g aubergine
80g courgette
110g cherrytomaten
50g komkommer
150g gerookte kip
20g feta kaas
10ml balsamico azijn
Sap halve citroen

Hoe maak je het?
Was de aubergine en courgette en snijd deze in plakjes. Verwarm een grillpan en besprenkel de aubergine en courgette met het citroensap. Grill de groenten aan beide kanten totdat er grillstrepen ontstaan. Zet het vuur lager en grill de gerookte kip heel kort (ongeveer 30 seconde per kant) totdat daar ook grillstrepen ontstaan.

Pak een diep bord en leg hierin de rucola slamelange. Snijd de cherrytomaten doormidden en de komkommer in stukjes. Doe deze vervolgens bij de salade. Voeg nu ook de gegrilde groenten en gegrilde gerookte kip toe aan de salade en kruimel de feta kaas eroverheen. Maak de salade af door de balsamico azijn over de salade heen te strooien.

Voedingswaarden:
Calorieën: 314/ Eiwitten: 42/ Koolhydraten:19 / Vetten:8

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail