Alle chocolade liefhebbers opgelet! Ben jij ook zo’n fan van chocolade of heb je regelmatig last van choco cravings? Heb je moeite met portiecontrole (Heh, één stukje chocolade?) en gaat die hele reep altijd meteen op? Geen stress want ik heb de oplossing om elke dag guilt free van chocolade te kunnen genieten én je cravings onder controle te houden. En wel met het volgende recept: gezonde chocolademousse ontbijt. Je begint de dag meteen goed (want chocolade), het is super makkelijk om te maken en je hoeft je ook niet te beperken tot een klein mini stukje. Ik zeg: win-win-win.

“Anything is good if it’s made of chocolate.” ― Jo Brand

Wat heb je nodig? (1 persoon)
1 kleine banaan
Halve avocado
100g magere kwark
10g rauwe cacao poeder
13g vanille proteïne poeder

Toppings
30g kiwi
35g frambozen
5g whey crispy

Blender/staafmixer

Hoe maak je het?
Snijd de avocado doormidden en ontdoe hem van zijn schil. Snijd vervolgens de avocado in kleine plakjes en gooi in de blender. Ontdoe ook de banaan van zijn schil en breek of snijd deze in stukjes. Doe vervolgens de banaan, magere kwark, rauwe cacao en vanille proteïne poeder ook in de blender. Zet de blender aan totdat het goed mix tot een gladde massa. Als het niet goed mengt kan je een heel klein beetje water toevoegen. Niet te veel want het is juist de bedoeling dat het een mousse blijft. Als je geen vanille proteïne poeder hebt of wil toevoegen, gebruik dan twee bananen.

Schil de kiwi en snijd in plakjes. Haal de chocolademousse uit de blender en doe dit in een schaaltje of diep bord. Versier tot slot de chocolademousse met de toppings. Je kan uiteraard ook andere toppings gebruiken.

Voedingswaarden:
Calorieën: 351/Eiwitten:26/ Koolhydraten:32/ vetten:11

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail