Gisteren waren Stephanie en ik weer herenigd (YES) en aten we samen met twee vrienden in het nog maar pas geopende Hangar. Hangar is gebouwd in een, ja je raad het al, oude hangaar in Amsterdam Noord. Voor velen, waaronder ik zelf, is Amsterdam Noord misschien niet helemaal op de route maar geloof me: hier reis je graag even voor om.

hangar binnen

Het hele pand is gemaakt van golfplaten en ziet er echt geweldig uit. De tropical meets industrieel sfeer komt overal terug: de vintage barkrukken, het servies, marmeren tafels en de toffe lampen die aan het planfont hangen. Overal is over nagedacht en dat zie je. Aan het begin staat een grote bar waar je lekker omheen kan zitten en alvast een drankje dan doen. De plekken bij het raam geven je een fantastisch uitzicht over het IJ.

Naast een aantal klassiekers staan er op de menukaart seizoensgebonden gerechten die elke zes weken wisselen. Als voorgerecht namen wij beide de oesters maar ik moet zeggen dat er enige twijfel was vooraf. De toast porcini met truffel klonk namelijk ook erg goed. Maar jullie weten het inmiddels: oesters en ik. Punt.

hangar oesters

Als hoofdgerecht gingen we beide voor (ja, we blijven natuurlijk jul & juul) de bavette-steak met gebakken paddenstoelen en boerenkool. Hier bestelden we uiteraard ook frietjes bij. Ik ben fan van bavette en mijn verwachting werd gelukkig helemaal waargemaakt. Het vlees was perfect gegaard en heerlijk mals. De frietjes waren lekker knapperig maar wel erg zout. Ook een aanrader om te proberen is de kalfsvlees met kaneel. Een vriend van ons had dit gerecht genomen en dat moest ik uiteraard ook even proeven. Een aparte maar heerlijke smaakcombinatie. Zelf ben ik ook nog benieuwd naar de risotto met cantharellen, parmezan en anijs. Zoals jullie merken is er genoeg keuze want aan lekkere gerechten geen gebrek.

hangar bavette

De bediening liet hier en daar nog wat steekjes vallen op het gebied horeca-etiquette. Denk aan manier van wijn schenken, menukaarten geven, hier en daar wat lang wachten voor we konden bestellen en ook moesten we meerdere keren vragen waar ons fles water bleef. Opstartproblemen? Ach.. Het maakt ons eigenlijk niet uit. De bediening was namelijk zo vriendelijk en de sfeer was zo goed in het gezellig volle restaurant, dat we het zo waren vergeten.

Hoewel de winter officieel nog niet eens begonnen is kan ik stiekem al niet wachten op de zomer. Ik hoop namelijk dat ze een groot terras krijgen want jeetje… wat is dit een fijne plek! Zo pal aan het water met een geweldig uitzicht over het IJ. Ik zie mezelf hier al helemaal zitten met wat oesters en een lekker wijntje in de zon. Helaas duurt dat nog even maar kunnen we tot de tijd lekker warmpjes genieten van het uitzicht achter het glas.

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail