Het eerste wat ik doe als ik ’s ochtends opsta is eten. Vaak maak ik een havermout ontbijt zoals bijvoorbeeld deze met warme blauwe bessen, verse mango en pindakaas. Vooral pindakaas is een ingrediënt dat in bijna al mijn ontbijtjes terugkomt. Ik ben gewoon verslaafd!  Voordat ik ga slapen kan ik al uitkijken naar het ontbijt. Het blijft één van mijn favoriete maaltijden van de dag. Wat doen jullie als eerste als jullie opstaan?

Wat heb je nodig? (1 persoon)
40g havermout
80g mango
15g vanille proteïne poeder
45g (diepvries) blauwe bessen
10g pindakaas poeder
1 theelepel kokossnippers

Hoe maak je het?
Zet een pannetje op met 200 milliliter water. Laat de havermout zachtjes een paar minuten pruttelen. Ontdoe de mango van haar schil en snijd de mango in blokjes. Voeg vervolgens ook de (diepvries) blauwe bessen toe aan de havermout en roer deze door de havermout heen. Zet het vuur uit en roer nu ook de vanille proteïne door de havermout en blauwe bessen heen.

Pak een schaaltje of diep bord en vul deze met de havermout. Maak de pindakaas poeder aan met een beetje water of gebruik gewone pindakaas. Leg de pindakaas in het midden bovenop de havermout en leg de stukjes mango eromheen. Strooi tot slot de kokossnippers over het havermout ontbijtje heen en eetsmakelijk.

Voedingswaarden:
Calorieën: 324/ Eiwitten:23/ Koolhydraten:43 / Vetten:5

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail