Ik ben zo een persoon die blij is wanneer de eerste pepernoten of kruidnoten weer in de winkel liggen, ook al is dit al in augustus. Pepernoten of kruidnoten zijn namelijk mijn ultieme guilty pleasure in de herfst. Nu de herfst in volle gang is, ben ik alweer verslaafd en kon er natuurlijk geen recept met deze lekkernij ontbreken. Voor dit heerlijke herfstontbijt heb ik de proteïne kruidnoten van Body&Fit gebruikt maar je kunt natuurlijk ook de gewone versie gebruiken. Deze pannenkoeken met speculaas- en koekkruiden komen zeker in mijn top van favoriete herfstontbijt recepten. Ga jij ze ook proberen?

fullsizerender1

Wat heb je nodig? (1 persoon)
28g vanille proteïne
80g banaan
1 ei
25g blauwe bessen
8g pindakaaspoeder
4g bakpoeder
Kaneel
Speculaas- en koekkruiden
5g Honing
26g protein kruidnoten

Hoe maak je het?
Pak een schaaltje en breek hierin een ei. Klop het ei goed op en doe vervolgens de banaan erbij. Prak de banaan en en meng deze met het opgeklopte ei. Doe vervolgens ook de proteïne poeder en de bakpoeder bij het beslag. Mix alles goed door elkaar totdat een egaal beslag ontstaat. Voeg nu ook kaneel, speculaas- en koekkruiden en de blauwe bessen toe. Roer de blauwe bessen door het pannenkoekenbeslag heen.

Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Als de pan goed heet is zet je het vuur lager en kan je de pannenkoekjes bakken. Ik gebruik hiervoor een soeplepel zodat ik steeds precies genoeg beslag heb voor één klein pannenkoekje. Als er belletjes ontstaan kan je het pannenkoekje omdraaien. Als je een grote pan hebt kan je alle drie de pannenkoekjes tegelijk bakken.

Maak de pindakaaspoeder aan met water totdat zodat er pindakaas ontstaat (of gebruik gewone pindakaas).

Leg een pannenkoek op een bord en leg daar een paar kruidnoten/pepernoten op. Vervolgens leg je een nieuwe pannenkoek daar bovenop. Ga zo door totdat alle pannenkoeken op zijn. Op de bovenste pannenkoek leg je in het midden de pindakaas. Strooi nog wat extra speculaas- en koekkruiden over de pannenkoeken heen. Strooi tot slot de honing over de pannenkoeken heen en een beetje extra op het bord voor de garnering.

Voedingswaarden:
Calorieën: 453/ Eiwitten: 42/ Koolhydraten:39 / Vetten:15

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail