Ik houd van Thais eten en vind het leuk om thuis meer met deze keuken te experimenteren. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit gerecht ECHT een aanrader is! Als jij ook wel eens bij een Thai eet dan weet je vast wel dat je kokosrijst kunt bestellen. Dit gerecht met kokos noodles is op de Thai geïnspireerd. Kokos noodles betekent hier eigenlijk dat je de noodles in zowel water als kokosmelk kookt. Hierdoor krijgen de noodles een heel lekker kokossmaakje. De smaak blijft veel beter hangen dan wanneer je de kokosmelk alleen toevoegt aan de groene curry en groenten. Voor dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van pittige groene curry pasta omdat dit mijn favoriete curry is! Als jouw voorkeur bijvoorbeeld uitgaat naar rode curry, kan je uiteraard ook rode curry pasta gebruiken.

kokos noodles

Wat heb je nodig? (1 persoon)
120g kogelbiefstuk
70g paprika
160g courgette
50g champignons
65g noodles
30ml romige kokosmelk
10g groene curry pasta
1 rode peper
2 teentjes knoflook
Zout & peper

Hoe maak je het?
Haal de biefstuk een halfuur tot drie kwartier van de voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Dep de biefstuk droog met keukenrol en besprenkel beide kanten met (zee)zout en zwarte peper.

Zet een pan op met een (beetje) water en de romige kokosmelk. In deze pan kook je de noodles volgens de verpakking. Snijd de ui, courgette, paprika, rode peper en champignons. Fruit de ui en twee teentjes knoflook in een pan en voeg vervolgens ook de groenten toe. Giet de noodles af en bewaar het vocht. Doe de groene curry pasta bij de groenten samen met het vocht hoe van de noodles. De hoeveelheid vocht die je toevoeg is afhankelijk van eigen voorkeur. Laat dit een paar minuten inkoken.

Verwarm een grillpan en wacht tot deze goed heet is. Grill de biefstuk ongeveer 1 minuut op hoog vuur om de biefstuk dicht te schroeien. Vervolgens nog ongeveer drie minuten op laag vuur aan elke kant. Haal de biefstuk uit de grillpan en laat deze nog een paar minuten rusten in aluminiumfolie.

Pak een diep bord en serveer hierin de noodles met groenten. Leg tot slot de gegrilde biefstuk er bovenop.

Voedingswaarden:
Calorieën: 539/ Eiwitten: 41/ Koolhydraten:61 / Vetten:14

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail