Een salade wordt vaak tijdens de lunch gegeten maar eigenlijk kan een salade ook prima tijdens het diner. Eten jullie ’s avonds wel eens een salade? Vanavond at ik een linzensalade en deze beviel zo goed dat ik het recept met jullie moest delen. Dus hierbij mijn linzensalade met gewokte groenten, mais en geitenkaas. De salade is super gezond en vult ook erg goed. Ik at deze salade dus tijdens het diner maar je kan deze salade – als je dat liever hebt – ook prima als lunch eten.

Wat heb je nodig? (1 persoon)
75g rucola slamelange
55g rode ui
85g cherrytomaten
86g komkommer
55g champignons
150g linzen
40g augurk
10g mais
1 plak verse geitenkaas 50+
2 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
Zwarte peper

Hoe maak je het?
Pak een diep bord en leg hierin de rucola slamelange. Snijd de rode ui, champignons, komkommer en augurk in plakjes. Snijd ook de cherrytomaten doormidden. Open een blik linzen en laat deze uitlekken.

Verwarm een wokpan en fruit hierin de rode ui en knoflook. Voeg na een paar minuten ook de champignons toe. Zodra de champignons bijna klaar zijn voeg je ook de linzen toe en zet je het vuur uit. Het is de bedoeling dat de linzen ook een beetje warm worden. Knijp het sap van een halve citroen boven de linzen in de pan uit en voeg naar eigen smaak zwarte peper toe. Roer de linken door de champignons en ui heen.

Voeg de linzen en groenten toe aan de rucola slamelange. Leg vervolgens ook de cherrytomaten, plakjes komkommer en augurk op het bord. Maak de salade af met de mais korrels en verdeel de geitenkaas over de salade.

Voedingswaarden:
Calorieën: 299/ Eiwitten: 21/ Koolhydraten:34 / Vetten:6

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail