Aangezien ik fan ben van salades werd het hoog tijd voor een nieuw recept. Deze warme linzen salade is niet alleen lekker maar ook super gezond. Ik at de salade als lunch maar hij vult zo goed dat hij ook prima ’s avonds kan. Ik heb de zoete aardappel toegevoegd om de salade extra vullend te maken. Houd je niet zo van feta kaas? Dan kan je de feta kaas eventueel ook vervangen door geitenkaas. Die combinatie is namelijk ook heel lekker.

linzen salade1

Wat heb je nodig? (1 persoon)
130g zoete aardappel
40g rucola slamelange
105g komkommer
95g cherry tomaten
70g linzen
25g augurk
20g feta kaas
90g groene asperges
Cayenne peper
Paprika poeder
Zout & peper

Hoe maak je het?
Schil de zoete aardappel en kook deze in een pan met water voor ongeveer 15 minuten. Prik met een vork in de aardappel om te kijken of hij gaar is. Snijd de komkommer en augurk in stukjes en de cherry tomaten doormidden. Pak een diep bord en leg hierin de rucola slamelange met de komkommer, tomaat en augurk.

Was de groene asperges, snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant af en bestrooi ze met peper en zout. Grill de asperges totdat er grillstrepen ontstaan en keer ze regelmatig om. Breng de linzen op smaak met cayenne peper, paprika poeder, peper en zout. Verwarm de linzen kort voor ongeveer 2 á 3 minuten in een (wok)pan. Leg vervolgens de warme linzen bovenop de salade.

Giet de zoete aardappel af en snijd deze in stukjes. Voeg de zoete aardappel toe aan de salade. Zodra de asperges klaar zijn leg je deze ook bovenop de salade. Maak de salade af door de feta kaas er overheen te verkruimelen.

Voedingswaarden:
Calorieën: 333/ Eiwitten: 16/ Koolhydraten:49 / Vetten:5

Rating: 4.0. From 1 vote.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail