De verse vijgen zijn weer volop beschikbaar en daar word ik heel erg blij van. Ik ben gek op vijgen en heb ze alweer bijna elke dag gegeten. Zo maakte ik vorige week deze warme wrap uit de oven met uiteraard verse vijgen maar ook geitenkaas, rode ui en gerookte kip. De combinatie van zout en zout werkt hier opvallend goed. In plaats van gerookte kip kan je ook parmaham gebruiken. Dat is misschien wel nog lekkerder alleen had ik niet in huis. Zo ontstaan namelijk de meeste recepten bij mij. Ik kijk wat ik in huis heb en probeer gewoon wat uit.

verse vijgen

Wat heb je nodig? (1 persoon)
1 meergranenwrap
70g verse vijg
75g gerookte kip
55g rode ui
1 plak verse geitenkaas
3m balsamico azijn

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in ringen en de gerookte kip in plakjes. Verwarm een grillpan en grill hierin de gerookte kip totdat er grillstrepen ontstaan. Grill ook de rode ui kort. Snijd de verse vijg in plakjes. Bestrooi de meergranenwrap met de balsamico azijn en smeer dit uit met een mes. Beleg de wrap met de gegrilde plakjes gerookte kip, verse vijg en de rode ui. Verdeel als laatste ook de geitenkaas over de wrap. Doe de wrap in de oven voor ongeveer 10 minuten totdat de geitenkaas gesmolten is.

Voedingswaarden:
Calorieën: 323/ Eiwitten: 24/ Koolhydraten:39 / Vetten:8

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail