Meneer Nieges opende inmiddels bijna twee maanden geleden haar deuren op de Westerdoksdijk nummer 40. Zelf vind ik dit een hele toffe plek aan het water maar het blijkt ook een hele moeilijke locatie. Na Nevy en Navy is Meneer Nieges namelijk al de derde in vrij korte tijd die een poging in dit pand waagt. Zou er soms de ‘Nieges’ op deze plek zitten? ‘Nieges’ oftewel ongeluk op zijn Amsterdams verklaart meteen dus ook de naam van het restaurant. Hoewel eerder genoemde restaurants het dus niet hebben gered, maak ik me over Meneer Nieges niet zo een zorgen. Het restaurant is namelijk geopend door de heren achter de succesvolle tenten Hannekes Boom, Cannibale Royale, Disco Dolly en de Bloemenbar. Dat belooft toch eigenlijk al veel goeds?

Meneer nieges

Bij aankomst stuit je meteen op een groot bord met ‘Meneer Nieges’ en het enorme terras met uitzicht op Het Ijs. Het terras is in één woord geweldig. Het is super ruim, er zijn oneindig veel zitplekken en verschillende hoogtes gecreëerd door middel van houten vlonders. Het terras is opgeleukt met verschillende stoeltjes, kaarsen, gezellige lampjes en zelfs vlaggetjes. Je begrijpt het: ik wil hier meteen zitten. Helaas voor mij was het niet zo een mooi weer dus op naar binnen.

Meneer nieges

Gelukkig bleek al snel dat binnen zitten hier ook helemaal geen straf is, en misschien zelfs nog wel leuker. Want wat een toffe inrichting! Denk aan witte glimmende tegels aan de muren, overal verschillende plantjes, opvallende kroonluchters aan het planfont en zelfs een Perzisch kleed. Kortom: je kijkt je ogen uit.

Meneer nieges
Op de lunchkaart staan een aantal klassieke gerechten zoals avocado, ei en zalm maar dan wel net even in een ander jasje. Ik ging zelf voor gegrild zuurdesembrood met auberginestoof, kruidensalade, dukkah en yoghurt. Man, man, man wat was dit lekker zeg. Serieus één van de lekkerste broodjes die ik in tijden heb gegeten. Mijn tafelgenoot ging voor een bagel met teriyaki zalm, zure room en zoetzure komkommer. Hoewel de zalm goed smaakte was de bagel helaas keihard. Kan toeval zijn en anders is het een puntje voor verbetering. Speel je graag op safe? Neem dan ook gewoon hetzelfde broodje als ik want dit is echt een aanrader!

Meneer nieges

Nu ik hier geluncht heb, ben ik ook nog echt benieuwd naar het diner. Ik moet dus maar snel eens terug om het diner te proberen en – als het weer het toelaat – misschien dit keer op het terras? Wil je zelf graag naar Meneer Nieges? Ze zijn dagelijks geopend vanaf 10.00 uur voor lunch, borrel en het diner. In het weekend zijn ze zelfs geopend tot 03.00 dus je kunt er ook nog een dansje wagen.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail