Gisteren ging ik eindelijk lunchen bij Mook Pancakes op de Clercqstraat 34. Deze hotspot opende eind januari haar duren en stond sindsdien al op mijn lijstje. Mook Pancakes is een hippe zaak die – gelukkig – totaal niet te vergelijken is met een traditioneel pannenkoekenrestaurant. Op het menu geen standaard pannenkoeken met stroop, spek of kaas maar healthy pancakes in de meest verrassende combinaties, en Hiphop uit de speakers. De pannenkoeken worden gemaakt van biologisch spelt- en haversmoutmeel en met verse ingrediënten. Daar wordt ik blij van! Ook staan er vegan en glutenvrije opties op de kaart.

Het menu is echt om je vingers bij af te likken. Denk aan een heerlijke zoete panenkoek zoals ‘The Chocolate Sensation’ met zelfgemaakte chocoladesaus en vers fruit. Ben je meer fan van hartig? Dan is ‘The HMMM’ misschien wel wat voor jou, dit zijn pannenkoeken met humus, gegrilde paprika, oregano en olijf olie. Naast pannenkoeken staan er ook gezonde verse sappen op de kaart. Zo namen wij de verse wortelsap en ananassap, allebei heerlijk.

healthy pancakes

Wat betreft de pannenkoeken duurde het even voordat we een keuze konden maken. Er zijn zoveel opties en kies je nou voor zoet of hartig. Uiteindelijk gingen wij voor ‘The Nutty by Nature’ en ‘The Vegalicious’. Ik koos voor een hartige variant omdat ik zelf thuis ook regelmatig gezonde pannenkoekjes maak met fruit. Ik wilde dus graag echt iets anders en een verrassende combinatie proberen. The Nutty by Nature zijn pannenkoekjes met dadels, honing, geitenkaas en walnoten. Echt een heerlijke combinatie! The Vegalicious zijn havermout pannenkoeken met avocado, hummus en verse groenten. Beide waren erg lekker en worden ook nog eens mooi geserveerd. Dat is belangrijk want we willen uiteraard wel een Instagram-waardige foto;)

mook nutty mook vega

Mook Pancakes dagelijks geopend van 09.00-21.00 uur. Heb je liever pannenkoeken als ontbijt in plaats van als lunch? Of misschien als diner? Je kan hier all day terecht. Dus ben je ook zo’n pannenkoekliefhebber als ik en nog niet bij Mook Pancakes geweest? Dan zou ik zeggen: ga dit proberen want hier kunnen onze eigen (gezonde) pannenkoeken niet tegenop! En Mook Pancakes behoort zeker tot mijn lijstje van lekkerste pannenkoeken hotspots in Amsterdam. Laat je me weten als je er geweest bent?

Rating: 3.0. From 2 votes.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail