Ja, daar is hij dan. Aan het einde van 42.2 km m(!) rennen in New York lachend de finish over! November 2015 rende ik de marathon van NYC. Iets wat ik 2.5 maanden daarvoor toen ik begon met trainen nooit had verwacht ooit in mijn leven te doen.nyc marathon

Ik liep op dat moment nog geen kilometer hard en vond hardlopen zelfs verschrikkelijk en saai. Hoewel mijn basisconditie natuurlijk vrij goed is, is hardlopen toch wel een hele andere manier van je spieren belasten. Gelukkig is het me lichamelijk allemaal mee gevallen. De run ging vrij goed, geen blessures en achteraf ook geen last van spierpijn. Heb ik het dan helemaal niet zwaar gehad? Jawel, de laatste paar kilometers tijdens de marathon in Central Park had ik het vrij zwaar maar vooral mentaal was het voor mij de weg naar de marathon een zware uitdaging. Mezelf de deur uitslepen, vaak ook om 05.45 ’s ochtends, om te gaan trainen, een duurloop in het weekend doen van een paar uur terwijl je iets niet leuk vind. Ik dacht dan minstens zo’n 10 keer tijdens zo’n duurloop wat is dit saai en ik stop. Eeuwige afwegingen omdat je ook je krachttraining niet wil verminderen. Gelukkig had ik een heel mooi doel Dance 4 Life om voor te rennen.

dance4lifeDe dag voor de finish was ik zelfs nog bang of ik het wel zou halen.Vooral als ik met al die getrainde renners sprak. Maar wat was dit mooi, wat een geweldige ervaring en wat een support van al die mensen langs de kant. Rennen door zo’n stad als NYC met zoveel support geeft zoveel energie. Het is niet te beschrijven & ik kan het iedereen aanraden! Wat ben ik blij dat ik deze uitdaging ben uitgegaan en mijn steentje heb bij kunnen dragen voor een wereld zonder aids. De run ging dan ook, met een finishtijd van 4 uur en 16 minuten, veel beter dan dat ik had verwacht. Elke keer als ik er aan denk verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Wat heb ik van deze run en stad genoten en stiekem vond ik, raar om dit uit mijn mond te horen, het hardlopen zelfs voor even leuk! 

krant finish

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail