Ondanks dat het zomer is, alhoewel zomer kan je het hier in Nederland misschien niet echt noemen, eet ik nog steeds bijna dagelijks een warm havermout ontbijt. Proats oftewel oats (havermout) met proteïne blijft mijn lievelingsontbijt. Het vult goed, staat binnen no time op tafel en smaakt gewoon heel lekker. Ik moet wel toegeven dat ik de smaak van havermout alleen niet zo lekker vind, en dat de vanille proteïne poeder echt een essentiële toevoeging is. Voor de rest probeer ik regelmatig te variëren met verschillende soorten fruit. Het werd dus weer hoog tijd voor een nieuw havermout recept op de blog. Aangezien het oog ook wat wil, werd het dit keer een paars havermout ontbijt. Dat ziet er gewoon leuk uit toch?

paars havermout ontbijt

Wat heb je nodig? (1 persoon)
85g aardbeien
40g havermout
50g (bevroren) blauwe bessen
12g vanille proteïne poeder
9g pindakaas poeder

Hoe maak je het?
Zet een pannetje op met heet water en wacht totdat het bijna kookt. Gooi dan de havermout erin samen met de (bevroren) blauwe bessen. Laat de havermout een paar minuten inkoken en roer de blauwe bessen er steeds doorheen. Je havermout wordt nu vanzelf paars.

Was ondertussen de aardbeien en snijd deze in plakjes. Maak de pindakaas poeder aan met water totdat de pindakaas ontstaat. Je kan ook gewone pindakaas nemen in plaats van de pindakaas poeder.

Doe de havermout met blauwe bessen in een schaaltje of diep bord. Leg de plakjes aardbei er bovenop en de pindakaas in het midden.

Voedingswaarden:
Calorieën: 286/ Eiwitten: 21/ Koolhydraten:37 / Vetten:5

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail