Ben je ook een echte pasta liefhebber of heb je na een lange dag werken geen zin om uitgebreid te koken? Dan moet je dit recept echt proberen. Een makkelijke pasta pesto maar dan net iets anders dan de klassieke variant. Deze heerlijke pasta pesto met garnalen en feta is super makkelijk te bereiden en staat binnen 15 minuten op tafel.

Pasta pesto

Wat heb je nodig? (1 persoon)
100g jumbo garnalen
1 rode peper
120g courgette
110g aubergine
70g rode ui
70g volkoren spaghetti
40g kokosmelk
12g pesto
10g feta
2teentjes knoflook

Hoe maak je het?
Zet een pan op met heet water en kook de spaghetti volgens de verpakking. Marineer de garnalen met twee teentjes knoflook en laat het even zo staan.

Snijd de rode peper fijn en de rode ui, aubergine en courgette in stukjes. Verwarm een wokpan en fruit hierin de rode ui. Voeg vervolgens ook de rode peper, courgette en aubergine toe. Wok de groenten een aantal minuten op hoog vuur en voeg als laatste ook de garnalen toe. Wok de garnalen twee minuten mee en zet het vuur uit.

Giet de spaghetti af en voeg deze bij de groenten en garnalen. Meng de pesto samen met de kokosmelk in een schaaltje of bakje. Roer dit goed door zodat de pesto en kokosmelk zich met elkaar mengen. Doe de pesto en kokosmelk vervolgens bij de spaghetti en groenten en roer dit goed door de pasta heen.

Pak een diep bord en serveer hierin de spaghetti. Kruimel als laatste de feta kaas over de spaghetti heen.

Voedingswaarden:
Calorieën: 563/ Eiwitten: 37/ Koolhydraten:64 / Vetten:17

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail