Als lunch eet ik sowieso al vaak een salade maar nu met deze hittegolf al helemaal. Nu het zo warm is vind ik het ook prima om een salade als diner te eten. Een salade is lekker fris dus dat is echt ideaal voor op warme dagen. Gisteren maakte ik deze pittige garnalen salade voor de lunch maar deze salade kan ook prima door als low carb diner. En dit wil je want: super lekker, fris en ook nog eens heel makkelijk te maken. Zeg nou zelf op zonnige en warme dagen zoals deze is het toch veel te zonde om te lang in de keuken te staan?

pittige garnalen salade

Wat heb je nodig? (1 persoon)
100g grote garnalen
45g rucola slamelange
75g cherrytomaten
15g rode peper
45g avocado
1plak verse geitenkaas
3g sesamzaad
3g pompoenpitten
Sap van een halve citroen
Peper & zout

Hoe maak je het?
Marineer de grote garnalen met geperste knoflook, sap van een halve citroen, zwarte peper en zout. Pak een wokpan en wok hierin de grote garnalen totdat ze roze worden. Snijd de rode peper fijn en voeg ze bij de garnalen. Wok de rode peper een paar minuten mee en zet het vuur uit.

Pak een diep bord en doe hierin de sla. Snijd de avocado en de cherrytomaten doormidden. Doe ze beide in de salade. Voeg nu ook de garnalen toe. Verkruimel de pompoenpitten en geitenkaas over de salade. Gebruik de sesamzaadjes om de salade te garneren.

Voedingswaarden:

Calorieën: 291/ Eiwitten: 26/ Koolhydraten:6 / Vetten:17

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail