Een heerlijke en super gezonde pittige garnalen salade met Edamame. Je kent de Edamame waarschijnlijk wel als bijgerecht naast de sushi, maar wist je dat je deze super gezonde boontjes ook heel makkelijk thuis kunt bereiden? Voeg ze toe aan een salade, in een wrap of maak er een hummus van. Edamame bevat veel eiwitten en zijn een goede vleesvervanger. Ik gebruikte de Edamame als eiwitrijke toevoeging aan mijn salade.

garnalen-salade1

Wat heb je nodig? (1 persoon)
110g grote garnalen
45g rucola slamelange
95g edamame bonen
80g tomaat
110g komkommer
15g rode peper
35g avocado
10g mais
15g kiemgroenten
20g feta blokjes
20g sambal
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Peper & zout

Hoe maak je het?
Marineer de grote garnalen met de geperste knoflook, sap van een halve citroen en zwarte peper. Kruid de edamame bonen met sambal, zwarte peper en zout. Pak een wokpan en wok hierin de garnalen en edamame bonen kort op hoog vuur totdat de garnalen roze zijn. Snijd de rode peper fijn en voeg deze bij de garnalen en edamame.

Pak een diep bord en leg hierin de sla. Snijd de komkommer, tomaat en avocado in plakjes. Vroeg de gesneden komkommer en tomaat toe aan de salade. Zet het vuur uit en voeg de garnalen en de edamame ook toe aan de salade. Leg nu in het midden van het bord de plakjes avocado bovenop de salade en de kiemgroenten ernaast. Strooi tot slot de mais en feta over de salade heen.

Voedingswaarden:
Calorieën: 395/ Eiwitten: 41/ Koolhydraten:6 / Vetten:20

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail