Een aantal weken geleden werden we uitgenodigd om de bij SUGO Amsterdam te eten. Misschien kennen jullie SUGO al uit Rotterdam maar een maand geleden (november 2015) opende ze een 2e vestiging in Amsterdam. Komt voor mij erg goed uit aangezien ik bijna nooit in Rotterdam te vinden ben. And…. everybody loves pizza right?

Bij SUGO eet je een moderne pizza namelijk de pizza al taglio uit Rome. Oftewel een licht verteerbare en gezondere variant van de toch al vaak vette hap zoals we hem kennen. Hoe? Hoor ik je denken. Dat heeft alles te maken met het essentiële element: de bodem. Vandaar ook de naam SUGO, dat betekent saus maar ook essentie;) De pizza al taglio wordt bereid met biologisch meel op basis van tarwe en spelt, het deeg bevat 80% minder gist en moet 72 uur rijzen. Ook de toppings worden uitsluitend bereid met verse en 100% natuurlijke producten. Klinkt goed toch?

Met zo’n verhaal schep je natuurlijk hoge verwachtingen en geloof me die werden waargemaakt. Zonder overdrijven deze pizza’s zijn LEKKER! Als je ze eenmaal hebt geproefd wil je niks anders meer. De bodem is zo krokant en knapperig en achteraf geen overdreven vol of opgeblazen gevoel.

Wat ik echt een pluspunt vindt is dat je de pizza’s per slice koopt en hierdoor verschillende toppings kunt proberen. Ideaal dus voor de mensen die moeilijk een keuze kunnen maken of gewoon trek hebben in meerdere smaken (waaronder ikzelf). Naast een aantal standaard toppings zoals tomatensaus, mozzarella en verse basilicum hebben ze ook een aantal verrassende smaken. Denk aan een pizza met pompoen, venkelzaad en walnoot. Mijn favoriet van de avond was de toch echt de pizza met gekarameliseerde ui, walnoten, olijven, mozzarella en mascarpone. Echt, deze moet je proberen!

pizza

Uiteraard konden we niet weggaan zonder een toetje. Wij hadden de tiramisu met speculaas en warme pizza met nutella. Ik herhaal: warme pizza met nutella. Dit was echt goddelijk lekker. Waarschijnlijk stel je dit een beetje voor als het beste van twee werelden: pizza & chocolade. Nou ik kan je vertellen, zo smaakt het ook. Dus chocoladeliefhebbers onder ons: beloof me dat je deze neemt als je bij SUGO bent;)

pizza met nutella

In Rome eten ze de pizza al taglio de hele dag. Als snelle lunch, tussendoortje of avondeten. Ja, ik begrijp dat wel. Wat een leven hebben die Italianen ook. In ieder geval kan jij ook bij SUGO zeven dagen per week terecht voor lunch of diner. Je kan de pizza’s daar eten maar afhalen is ook een optie. Ook fijn zijn de prijzen. De prijzen variëren van €2,80 tot en met €4.20 per slice. Jullie merken al dat ik erg enthousiast ben. Enige minpuntje is dat er nog geen alcohol geschonken wordt. Ik drink toch graag een rood wijntje als ik buiten de deur eet bij een pizza of Italiaanse maaltijd. Maar ze zijn pas net open dus hebben nog geen vergunning, wordt aan gewerkt.

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail