Afgelopen maandag at ik voor het eerst bij Restaurant C op de Wibautstraat. Ik zou er eigenlijk al een keer gaan eten toen het net geopend was omdat ik het concept heel gaaf vind. Om de één of andere reden is dat toen niet doorgegaan en was ik het restaurant eigenlijk een beetje vergeten. Toen een vriendin met het idee kwam om daar afgelopen maandag te eten voor de verjaardag van een andere vriendin, was ik uiteraard zeer benieuwd om het menu eindelijk eens zelf te proberen. Het bleek een goed idee want wat heb ik ontzettend lekker gegeten. Dat ik niet de enige ben die het eten bij restaurant C heerlijk vind bleek wel, ook op maandag zat de tent namelijk helemaal vol.

restaurant-c-2

Zoals ik net al schreef vind ik het idee van het concept enorm tof. Het is verrassend en een keer echt wat anders. Bij restaurant C, dat staat voor Celsius, draait namelijk alles om de verschillende temperaturen waarmee gerechten bereid worden. Zoals ze zelf op de website schrijven ontdek je in het restaurant hoe belangrijk verschillende temperaturen voor een gerecht zijn. Zo kan hetzelfde product heel anders smaken wanneer het op 20 graden of 200 graden bereid wordt.

Er wordt geprobeerd om de gasten van restaurant C een 360 graden beleving te geven. Het menu is ingedeeld in vier categorieën lopend van -20 tot 200 graden Celsius. Je kan hierbij een keuze maken tussen een 4 gangen, 5 gangen of 6 gangen menu.

restaurant-c

Wij gingen voor een vier gangen menu en begonnen met de eerst categorie ‘rauw & koud’ Uit deze categorie die bereid is met een temperatuur van 0-20 graden Celsius kreeg ik de Steak tartaar. Deze wordt geserveerd met artisjok, boquerone en burrata. De eerste gang begon meteen ontzettend goed. De combinatie van verschillende smaken zoet, zuur en zout was echt heel erg lekker.

restaurant-c-3

Bij de tweede gang werd de vis (warm) gecombineerd met ijs. Super apart want deze combinatie heb ik echt nog nooit gehad. Toch vond ik het wel lekker en vond ik dat je tijdens deze gang echt de verschillende temperaturen goed kon proeven.

restaurant-c-1

De derde gang ‘grill plancha & tempura’ in de categorie 200 graden Celsius bestond uit een BBQ steak met mais, zwarte knoflook en tomaat. Wederom een heerlijk gerecht dat er ook nog eens prachtig uitzag.

restaurant-c-4

Als dessert ging ik voor een kaasplankje. Ook hadden een aantal mensen een champagne dessert met witte chocolade en tropisch fruit. Dat zag er ook heel erg lekker uit maar ik ben gewoon gek op een kaasplankje. Toch vind ik ook vaak dat het kaasplankje in een restaurant vaak heel erg klein is maar dat was hier absoluut niet het geval. Het kaasplankje wordt geserveerd op een grote plank en bestaat uit vijf verschillende kazen met garnering. Samen met een glas wijn was dit voor mij de perfecte afsluiter van een avond heerlijk dineren met vrienden.

Kortom: het eten was super lekker, de smaken waren verrassend en het zag er ook nog eens allemaal prachtig uit. Wat wil je nog meer? Dat laatste vind ik zelf ook enorm belangrijk als ik bij zo een restaurant ga eten. Wat mij betreft is Restaurant C dus absoluut een mega aanrader. Wil je een keer wat anders en echt lekker eten? Ga hier dan een keer heen! Ook leuk is de bar vooraan in het restaurant waar je terecht kunt voor een goed glas wijn, cocktails en kleine hapjes.

Rating: 1.0. From 1 vote.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail