Rijst met kip, cashewnoten en heel veel pittige groenten. Een heerlijke simpele maaltijd die door de pittige groenten absoluut niet saai is. Het gerecht heeft veel smaak en het is een ideaal gerecht voor door de weeks. Het is snel klaar en dus perfect om na een werkdag snel, lekker en gezond eten op tafel te zetten.

rijst-met-kip-en-groenten

Wat heb je nodig? (1 persoon)
160g kipfilet
65g zilvervliesrijst
70 peultjes
175g courgette
60g paprika
40g spinazie
1 rode peper
25g sambal
10g (ongezouten) cashewnoten
10ml Teriyaki saus
1 teentje knoflook
Peper & zout
Cayenne peper

Hoe maak je het?
Zet een pan met heet water op en kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper, zout, cayenne peper en één geperst teentje knoflook. Verwarm een (wok)pan en bak hierin de kip gaar. Snijd ondertussen een rode peper fijn (inclusief de zaadjes) en voeg deze toe aan de kip.

Snijd de courgette in plakjes, de paprika in blokjes en voeg deze samen met de peultjes toe aan de kip. Doe ook meteen de sambal en een klein beetje Teriyaki saus bij kip en groenten, en roer deze er goed doorheen. Wok alles een paar minuten op hoog vuur. Giet de rijst af en leg op een bord. Voeg nu pas de verse spinazie toe aan de kip en groenten en wok deze even kort (ongeveer twee minuten) mee omdat deze heel snel slinkt.

Leg de groenten en kip bij de rijst op een bord en strooi de ongezouten cashewnoten er overheen.

Voedingswaarden:
Calorieën: 574/ Eiwitten: 51/ Koolhydraten:68 / Vetten:9

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail