In tegenstelling tot mijn avondmaaltijd waarbij ik nooit twee dagen achter elkaar hetzelfde kan eten, lukt dat bij ontbijt wel prima. Al jaren lang eet ik (bijna) elke dag havermout als ontbijt. Natuurlijk wissel ik wel af met verschillende soorten fruit maar het blijft toch echt dezelfde havermout. Daarnaast gebruik ik ook altijd vanille proteïne en vaak ook pindakaas. Hoog tijd dus voor een nieuw havermout recept.

havermout

Wat heb je nodig? (1 persoon)
35g havermout
18g vanille proteïne
40g blauwe bessen
35g banaan
55g bevroren frambozen
8g pindakaaspoeder (of gewone pindakaas)

Hoe maak je het?
Zet een pannetje op met ongeveer 200 milliliter water. Voeg hieraan de havermout toe en laat dit inkoken. Doe hier ook de bevroren frambozen bij en roer deze door de havermout heen. Als de havermout klaar is zet je het vuur uit en doe je ook de vanille proteïne bij de havermout en frambozen. Roer de vanille proteïne door de havermout heen zodat het goed mengt.

Pak een schaaltje of diep bord en doe hierin de havermout. Snijd de banaan in plakjes en leg deze bovenop je havermout ontbijt. Voeg ook de blauwe bessen toe aan je ontbijt. Tot slot maak je de pindakaaspoeder aan met water zodat het pindakaas wordt. Je kan ook gewone pindakaas gebruiken en leg dit in het midden bovenop je havermout.

Voedingswaarden:
Calorieën: 303/ Eiwitten: 24/ Koolhydraten:38 / Vetten:5

 

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail