It’s beginning to look alot like Christmas! YES, kerst komt er weer aan. Dat betekent in mijn geval heel veel en lekker eten in gezelschap van vrienden en familie. Hoe ziet jullie kerst eruit? Gaan jullie ook altijd uiteten of blijven jullie thuis? Misschien moet je wel een kerstdiner in elkaar flansen. Begint de stress dan al? Want wat moet je maken of misschien ben je helemaal geen keukenprinses. Geen probleem want dit simpele, gezonde en lekkere dessert kan iedereen maken. Of misschien ben je naast alle caloriebommen en ongezond voedsel tijdens de feestdagen nog op zoek naar een gezond alternatief? Ook dan moet je deze cheesecake in een glas echt proberen. Het kost je vijf minuten om te bereiden zodat je vooral lekker met elkaar kunt genieten van de feestdagen. Overigens kan je dit dessert natuurlijk ook gewoon buiten de feestdagen om maken.

cheesecake

Wat heb je nodig? (1 persoon)
2 speculaasjes
100g kwark
20g vanille proteïne
45g (diepvries) blauwe bessen
35g mango
Theelepel kokossnippers

Hoe maak je het?
Breek twee speculaasjes in kleinere stukjes en leg ze onderop in het glas. Ontdooi de diepvries blauwe bessen voor ongeveer 30 seconden in de magnetron. Meng de kwark met de vanille proteïne. Roer vervolgens ook de ontdooide blauwe bessen erdoorheen. Leg de kwark bovenop de speculaas in het glas. Schil de mango en snijd deze in plakjes. Leg de plakjes mango bovenop in het glas. Garneer tot slot de cheesecake in het glas met wat kokossnippers.
Je kunt dit gerecht van te voren voorbereiden en in de koelkast bewaren.
Voedingswaarden:
Calorieën: 293/ Eiwitten:26/ Koolhydraten:32 / Vetten:7

*Heb je geen proteïne poeder in huis dan kan je ook kiezen een kwark met een smaakje. Geen fan van vanille proteïne poeder? Dan kan je uiteraard ook een andere smaak gebruiken.

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail