Ik krijg regelmatig te horen dat mensen best een gezonde maaltijd willen maken maar geen zin hebben om na een lange dag werken nog uren in de keuken te staan. Ook krijg ik vaak te horen dat mensen niet goed kunnen koken en dus eigenlijk niet weten waar ze moeten beginnen. Ik bedacht daarom een makkelijke maandag recept. Dit recept kan iedereen maken en staat binnen 15 minuten op tafel. Ideaal voor drukke dagen of na een (lange) dag werken.

makkelijke maandag

Wat heb je nodig? (1 persoon)
120g kipfilet
60g sugarsnaps
140g courgette
50g rode ui
65g (volkoren) noodles
15ml teriyaki saus
20g ongezouten cashewnoten
2 teentjes knoflook
Cayenne peper
Paprika poeder

Hoe maak je het?
Snijd de kip in blokjes en marineer deze met paprika poeder, cayenne peper en twee geperste teentjes knoflook. Laat de kip even staan. Zet een pan op met heet water en kook de noodles volgens de verpakking.

Snijd de rode ui en courgette in stukjes. Verwarm een wokpan en fruit de ui. Voeg vervolgens ook de kipfilet toe. Wok de kipfilet een paar minuten en voeg vervolgens ook de courgette en sugarsnaps toe.

Giet de noodles af en zet het vuur van de wokpan uit. Voeg de noodles bij de kip en groenten en roer deze door elkaar heen. Strooi nu de Teriyaki saus over de noodles en roer deze er doorheen. Pak een diep bord en leg de kip met noodles hierin. Gooi tot slot de ongezouten cashewnoten eroverheen.

De Teriyaki saus is misschien niet heel gezond maar ik gebruik er maar een klein beetje van. Het geeft het gerecht net even wat meer smaak. Ben je geen fan van Teriyaki saus of wil je wat variatiemogelijkheden? Je kunt de Teriyaki saus ook vervangen door ketjap, soja saus of balsamico azijn.

Voedingswaarden:
Calorieën: 588/ Eiwitten: 43/ Koolhydraten:73 / Vetten:12

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail