Een tortizza blijft gewoon een heerlijk recept en prima caloriearm alternatief voor de pizza. Ik heb dan ook al heel wat tortizza’s gemaakt de afgelopen jaren. Dit was de eerste keer dat ik een tortizza met biefstuk probeerde. Had ik maar geweten dat dit zooooooooooo lekker was, ik had dit echt eerder moeten maken. Dit keer gebruikte ik geen kaas op de pizza maar avocado! De combinatie van avocado met biefstuk gaat ook heel erg goed. Dit moeten jullie ook echt allemaal een keer proberen! Ik ga dit in ieder geval vaker maken.

Wat heb je nodig? (1 persoon)
1 meergranenwrap
145g kogelbiefstuk
25g tomatenpuree
75g ui
50g champignons
65g cherrytomaten
35g avocado
15g mais

Hoe maak je het?
Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Kruid de biefstuk met peper, zout en paprika poeder. Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer de wrap met de tomatenpuree en leg de mais erop. Doe de wrap in de oven voor ongeveer tien minuten.

Snijd de ui, champignons en biefstuk in stukjes. Verwarm een pan en fruit hierin de ui samen met een teentje knoflook. Voeg vervolgens ook de champignons toe. Als laatste voeg je ook de biefstuk bij de ui en champignons en bak je deze voor ongeveer vier minuten mee.

Snijd de avocado in plakjes en de cherrytomaten doormidden. Haal de wrap uit de oven en beleg deze met de biefstuk, champignons, ui, cherrytomaten en avocado.

Voedingswaarden:
Calorieën: 446/ Eiwitten: 42/ Koolhydraten:38 / Vetten:13

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail