Ik ben deze week begonnen om intermittent fasting uit te testen. Dit betekent in mijn geval dat ik pas om 12 uur ontbijt en ik mijn ontbijt dus mee moet nemen. Heb jij nou ook behoefte aan een ontbijt die je mee kan nemen of later op de dag kan eten, lees dan snel verder. Of heb jij in de ochtend gewoon geen tijd voor je ontbijt? Krijg je in de ochtend geen hap door je keel? Dan is een ontbijt to go super handig en misschien iets voor jou. Deze ontbijtjes zijn snel klaar en makkelijk mee te nemen voor onderweg. Daarnaast kan je ze ook prima bewaren en later opeten.

Recept: Overnight oats met vanille proteïne, banaan, vijgen en amandelen

ontbijt-to-go1

Wat heb je nodig? (1 persoon)
175ml water
35g havermout
20g vanille proteïne
6g pindakaas poeder
30g verse vijgen
45g banaan
6g amandelen

Hoe maak je het?
Doe het water in een bakje en voeg hieraan de havermout, vanille proteine poeder en pindakaas poeder toe. Roer alles door elkaar heen en zet het bakje afgedekt in de koelkast. Haal de overnight oats de volgende ochtend uit de koelkast en roer nogmaals door. Snijd de banaan en vijgen en doe deze bij de overnight oats. Voeg ook de amandelen toe en klaar is je ontbijt to go.

Neem dit ontbijt mee in de auto voor onderweg of eet het op je werk. Uiteraard kan je dit ontbijt ook meteen opeten. Als je echt nog uren wacht voordat je het gaat opeten, blijft het ontbijt het lekkerste als je het in een koelkast bewaard.

Voedingswaarden:
Calorieën: 329/ Eiwitten: 26/ Koolhydraten:37 / Vetten:8

Recept: Vanille proteïne mugcake met blauwe bessen en kwark

ontbijt-to-go

Wat heb je nodig? (1 persoon)
1 ei
60g banaan
40 blauwe bessen
20g vanille proteïne voor de mugcake
6g pindakaas poeder (kan je ook weglaten)
150g magere kwark
10g vanille proteïne voor de kwark

Hoe maak je het?
Pak een schaaltje en prak hierin de banaan. Voeg het ei toe en roer het goed door elkaar heen. Doe vervolgens ook de vanille proteïne en de pindakaas poeder erbij. Roer alles goed door elkaar heen en voeg een beetje water toe als het te droog wordt. Als laatste doe je de blauwe bessen erbij en roer je deze door het cakemengsel heen. Zet het schaaltje in de magnetron voor ongeveer 4 minuten op 750 watt.

Meng ondertussen de kwark met de vanille proteïne poeder en doe deze in een bakje. Haal de mugcake uit de oven en maak de zijkanten los met een mes. Keer het schaaltje om en doe de mugcake bij de kwark in het bakje.

Dit ontbijt kan je ook heel makkelijk meenemen voor onderweg of naar je werk. Als je nog uren wacht met het eten van dit ontbijt, zou ik de kwark weglaten. Als je het ontbijt in een koelkast kan bewaren blijft de kwark wel lekker.

Voedingswaarden:
Calorieën: 372/ Eiwitten: 48/ Koolhydraten:27 / Vetten:8

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail