Een mug cake voor ontbijt vind ik echt een feestje. Je dag beginnen met een taartje is altijd goed toch? Het ziet eruit alsof je aardig wat tijd en moeite in je ontbijt hebt gestoken terwijl dat helemaal niet zo is. Het is super lekker en ook nog eens super snel klaar. Wat wil je nog meer? Dit keer maakte ik een vanille havermout mug cake maar een chocolade mug cake vind ik bijvoorbeeld ook heel erg lekker. Dan voeg je gewoon wat rauwe cacao toe aan je mengsel. Persoonlijk vind ik het altijd erg lekker om iets van kwark, yoghurt of pindakaas toe te voegen zodat je taartje wat smeuïger wordt en minder droog is.

mug cake1

Wat heb je nodig? (1 persoon)
70g banaan
1 ei
3 eetlepels havermout
15g vanille proteïne poeder
55g aardbeien
25g vijgen
70g Griekse stijl framboos (of eigen voorkeur smaak)

Hoe maak je het?
Prak met een vork de banaan plat in een schaaltje. Voeg nu ook het ei toe en meng deze met de banaan. Roer vervolgens drie eetlepels havermout erdoorheen. Doe als laatste ook de vanille poeder erbij en meng dit goed. Als het iets te droog is en je de havermout met vanille proteïne poeder niet goed kunt mengen, voeg je een klein beetje water toe. Zet het schaaltje in de magnetron voor ongeveer drie minuten.

Ondertussen was je de aardbeien en vijg en snijd je deze in stukjes. Haal het schaaltje uit de magnetron en maak de mug cake een beetje los aan de zijkanten met een mes. Draai het schaaltje om op een bord zodat de mug cake eruit komt. Garneer de mug cake met het verse fruit en een lik Griekse stijl framboos yoghurt.

Ik heb hier gekozen voor aardbei en vijgen maar je kunt uiteraard elk soort fruit gebruiken dat je lekker vindt. Dit geldt ook voor de yoghurt of kwark.

Voedingswaarden:
Calorieën: 323/ Eiwitten: 27/ Koolhydraten:34 / Vetten:8

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail