Café-restaurant Stork is één van mijn favoriete visrestaurants in Amsterdam. Het is inmiddels een traditie geworden om hier met mijn ouders voor mijn verjaardag te eten. Mijn ouders en ik zijn namelijk beide fan van dit visrestaurant. Het restaurant is gevestigd in een oude industriële loods op het bedrijventerrein De Overkant in Amsterdam Noord. Deze locatie ligt misschien voor velen van jullie niet helemaal op de route maar geloof me het is het voor de visliefhebbers onder ons absoluut waard.

stork binnen stork terras avond

photocredits: website Stork

Het pand is gigantisch maar gelukkig is het restaurant toch heel sfeervol. In het midden staat een grote bar, je hebt een apart café gedeelte en een open keuken. Het is natuurlijk het leukste om een plekje te hebben bij één van de grote ramen zodat je een prachtig uitzicht hebt over Het IJ. Het is heerlijk om tijdens het eten alle bootjes voorbij te zien varen en ’s avonds te genieten van de lichtjes aan de overkant van het water. In de zomer is er een groot terras geopend direct aan het water en dan is het eigenlijk zelfs nog leuker.

De menukaart is een echte walhalla voor de visliefhebber en laat ik dat nou toevallig net zijn. Op de kaart staan de lekkerste schelp- en schaaldieren en visgerechten. Er wordt alleen gewerkt met duurzaam gevangen vis waardoor het seizoensgebonden menu regelmatig wisselt. Ik vind dat wel leuk want zo kan je steeds iets anders proberen. Ook hebben ze een aantal klassiekers die altijd op de kaart staan.

oesters stork zeewolf stork

Aangezien het een visrestaurant is weten jullie waarschijnlijk wel wat mijn voorgerecht was. Oesters of course, what else? Heerlijk, ik kan hier gewoon geen genoeg van krijgen. De laatste keer dat ik bij Stork at had ik een heerlijke kabeljauwfilet als hoofdgerecht. Deze staat momenteel niet op de kaart. Dit keer ging ik daarom voor zeewolf uit de oven met fregola, seizoensgroenten en vongole. Ik nam er natuurlijk ook nog frietjes bij. Als je op korte termijn nog naar Stork gaat en dit gerecht staat nog op de kaart, dan is de zeewolf echt een aanrader. Het was in één woord heerlijk! Mijn ouders gingen voor de vis van de dag. Dit was een scholfilet voor twee personen geserveerd met aardappelen en groenten. De scholfilet wordt aan tafel voor je gefileerd, ideaal voor als je hier geen ster in bent. Na het hoofdgerecht zat ik wonderbaarlijk al best vol maar ik wilde per se nog de huisgemaakte chocolade truffels, deze zijn namelijk goddelijk hier. Dat wist ik al van mijn vorige diner bij Stork omdat mijn ouders toen de chocolade truffels ook al hadden genomen. Heb jij na je hoofdgerecht nog genoeg ruimte over? Dan moet je gaan voor het kaasplankje. Deze had ik de vorige keer en ik weet dus hoe lekker het kaasplankje is. Het klaasplankje bestaat uit vijgenbrood met een selectie van de kazen van KEF. Dit zijn één van de lekkerste kazen van Amsterdam.

stork truffelstork me

Ik denk dat het wel duidelijk is maar ik ben echt fan van Stork. Alles is namelijk goed hier. Het eten is heerlijk en wordt mooi geserveerd. Het smaakt toch lekkerder als het er mooi uit ziet. De bediening is vriendelijk en je zit hier gewoon heel erg lekker aan het water. De komende dagen wordt het eindelijk weer een beetje mooi weer dus ik zou zeggen sla je slag! Probeer Stork uit. Je kan hier trouwens ook prima alleen borrelen. De oesters zijn per stuk te bestellen en er staan genoeg andere borrelhappen op de kaart.

No votes yet.
Please wait...
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrEmail